Larvik Soroptimistklubb, som er tilsluttet Soroptimist International og som arbeider for kvinner og barn i fattige land, har også engasjert seg i denne lokale saken. Gatenavn har historisk betydning og stor symbolverdi, fordi man drar egen historie med seg i hverdagen. Og kvinnene er ganske fraværende i vår lokalhistorie her.
Mange byer har erkjent skjevhetene og har begynt å navngi gater etter kvinner. Oslo, Bergen, Mandal, Moss, Trondheim, Halden er noen av dem som har dette på agendaen. Larvik bør ikke være dårligere.
Kvinnedagen 8. mars syntes Larvik soroptimistklubb var er en god anledning å synliggjøre mangelen på kvinnelige gatenavn her i Larvik. Klubben inviterte til en vandring i sentrum med start Torget, der Ane Ringheim fra Larvik museum guidet tilhørerne og fortalte om steder og kvinner som bør trekkes fram i lyset.
Heldigvis har noen kvinnelige krefter i kommunen tatt til orde for det samme, og to plasser får nå kvinnenavn. Den ene er den lille parken foran Kirkestredet 6, Buggegården der Sophus Bugge ble født. Den har navn etter Edle Hartmann Schjødt (1862 – 1946). Hun er fra Larvik og Buggegården var hennes barndomshjem. Hun ble en av Norges første kvinnelige journalister, var forfatter og tilhørte kretsen som ble kalt Kristianiabohemen.
Den andre plassen er foran hovedinngangen til Kulturhuset Bølgen, og har fått navnet Mille-Marie Treschows plass. Hun hedres for kulturhustomten som var en gave, og alt annet hun har gjort for byen.
Larvik-klubbens vandring fikk navnet «Hvor er alle kvinnfolka hen?» med ønske om å påvirke til flere kvinnenavn på bykartet. Ca. 40 larvikinger møtte opp og fikk høre om flotte kvinner som har hatt betydning for Larvik. Vandringen varte ca. en time.